Luvata Pori

Luvata on osa Mitsubishi Materials Corporationia (MMC), jonka palveluksessa on maailmanlaajuisesti yli 28000 henkilöä. Luvatalla on kymmenen toimipaikkaa kuudessa eri maassa, ja niissä työskentelee lähes 1400 henkilöä, joista noin 350 työskentelee Luvata Porin palveluksessa.

Luvata kuuluu johtaviin metallituotteiden ja niihin liittyvien teknisten ratkaisujen tuottajiin. Luvata jalostaa kuparia käytettäväksi muun muassa uusiutuvan energian tuotantoratkaisuissa, terveydenhuollon sovelluksissa, auto- ja elektroniikkateollisuudessa sekä kulutustuotteissa.

Impact otettiin Luvata Porissa käyttöön keväällä 2021, josta lähtien sitä on käytetty muun muassa turvallisuushavainnointiin sekä riskinarviointien tekemiseen.

Luvata Pori sai Impactista tarpeitaan vastaavan ratkaisun turvallisuus­havaintojen tekoon sekä tiedon­hallintaan

Luvata Pori on korkealaatuisten kuparituotteiden erityisosaaja, jonka kokonaistuotannosta yli 90 % viedään eri teollisuusaloille ympäri maailman. Luvata Porissa Impact-ratkaisua on käytetty keväästä 2021 asti. Impact valittiin, koska yritys halusi nykyaikaisen ratkaisun erilaisten turvallisuushavaintojen tekoon sekä tiedonhallintaan. Impact on lyhyessä ajassa osoittanut tehokkuutensa.

–Impactin käyttöönoton myötä tehtyjen havaintojen määrässä on tapahtunut merkittävä korotus. Lisäksi meidän on nykyisin helppo seurata tunnuslukujen kehittymistä ja ohjata sen mukaan toimintaa, kehuu Samu Sianoja (Occupational Health and Safety Manager).

Luvata Porissa Impactin käyttöönotto sujui mutkattomasti. Impact-tiimi piti huolen siitä, että ratkaisua päästiin käyttämään heti. Käyttöönottoprosessiin kuuluivat muun muassa yrityksen tarvitsemien perustyökalujen esivalmistelu sekä tehokas käyttökoulutus.

Muokattavuus on Impactin erityinen ominaisuus, jota myös Luvata Pori hyödyntää

Luvata Porissa on oltu erityisen tyytyväisiä Impactin muokattavuuteen. Impactissa ainutlaatuista on, että pääkäyttäjä pystyy hyödyntämään adminissa olevia valmiita työkalupohjia tai luoman kokonaan uusia pohjia, tilanteesta riippuen.

–Jos tarvitsemme uuden työkalun, se on meillä karrikoidusti jo noin tunnin päästä käytössä. Pääkäyttäjät saavat tehtyä kaiken tarvittavan itse, eikä muutoksiin tarvita esimerkiksi it-osastoa kuten aikaisemmin, Sianoja kertoo.

Jos yrityksellä olisi suurempia kehitystarpeita, ne käytäisiin läpi Impact-tiimin kanssa. Tähän mennessä Luvata Pori on kuitenkin ollut tyytyväinen Impactiin, eikä suuria muutoksia ole kaivattu. Siitä huolimatta yhteisiä tapaamisia järjestetään säännöllisesti.

–On äärimmäisen hyvä, että Impactin kehitys kuuntelee käyttäjiä, ja asiakas voi tuoda esiin kehitysehdotuksia. Tällainen dynaaminen toiminta on hienoa, Sianoja kiittelee.

On äärimmäisen hyvä, että Impactin kehitys kuuntelee käyttäjiä, ja asiakas voi tuoda esiin kehitysehdotuksia. Tällainen dynaaminen toiminta on hienoa.

Samu Sianoja, Occupational Health and Safety Manager

Luvata Porissa Impactin helppo­käyttöisyys lisäsi turvallisuus­havaintojen määrää

Luvata Porissa Impactin helppokäyttöisyys on ollut merkittävä tekijä tehtyjen turvallisuushavaintojen määrän kasvussa. Oman henkilöstön lisäksi havaintoja voivat tehdä myös alihankkijat ja vieraat.

–QR-koodien avulla kuka tahansa voi tehdä uuden havainnon välittömästi paikan päällä. Helppokäyttöisyys on aktivoinut porukkaa havaintojen tekemiseen. Lisäksi pyrimme toteuttamaan henkilöstöltä saadut kehitysehdotukset, koska ne tekevät Impactista meidän kannaltamme entistäkin käyttäjäystävällisemmän, Sianoja kertoo.

Luvata Pori on myös tyytyväinen Impactin analytiikkatyökaluihin. Impactissa yrityksen turvallisuusmittareita on helppo seurata ja siten tehostaa turvallisuustoiminnan ohjaamista.

– Kaikki tarvittava tieto on Impactissa. Jos jonain ajanjaksona onkin tehty vähemmän havaintoja tai tapahtunut enemmän tapaturmia, pystymme reagoimaan niihin helpommin, kun meillä on kaikki data käytettävissä, Sianoja kertoo.

Varaa kanssamme esittely tai jätä yhteydenottopyyntö