Metso Outotec on kestävää kehitystä edistävien teknologioiden sekä kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja palvelujen edelläkävijä
mineraalien jalostuksessa, kiviainesten käsittelyssä ja metallinjalostuksessa kaikkialla maailmassa.

Impact parantamaan turvallisuuden kehittämistä

Metson Tampereen tehtaan käyttöön valittiin Impact -järjestelmä, koska silloiset käytössä olleet järjestelmät eivät tarjonneet heille sopivia työturvallisuuden kehittämiseen tarvittavia työkaluja. “Ensisijaisesti etsimme järjestelmää riskinarviointi työhön”, HSE Specialist Mikko Irri Metsolta täsmentää.

Päätös Impactin valinnasta oli helppo tehdä, sillä järjestelmä oli jo käytössä Metson silloisella Hakkilan tehtaalla, josta järjestelmää Tampereelle suositeltiin. Laajemmalle vaihtoehtojen vertailulle ei siksi ollut tarvetta. Ennen kaikkea järjestelmä haluttiin nopeasti käyttöön ja riskinarviointi käyntiin.

Helposti käyttöön

Hakkilan tehtaan käyttökokemuksesta johtuen myös järjestelmän käyttöönotto oli helppoa, eikä perehdytykselle Irrin mukaan juurikaan ollut tarvitta: “Järjestimme yhden kahden tunnin perehdytyksen tehtaalle, missä toimittajan puolelta oli Antti Lehtomäki paikalla. Muuta koulutusta ei tarvittu.”

Metso hyödyntää Impactia moneen hommaan muun muassa riskinarviointi, työpaikkaselvitys, tehtaan kuukausittaiset turvallisuuskierrokset, johdonkierrokset, huoltoautojen tarkistukset sekä trukkien latauspaikkojen tarkistukset suoritetaan Impactin työkaluilla.

Kentältä tullut palaute on ollut hyvää ja työntekijät ovat maininneet erityisesti helppokäyttöisyyden ja selkeyden. “Huomattavaa on, että kaikki työntekijät ovat omaksuneet ohjelman käytön nopeasti”, Irri kehaisee ja jatkaa: “Järjestelmän tuki ja asiakaspalvelu on toiminut meille erittäin hyvin. Tuki on ollut erinomaista ja jopa suurin osa kehitysehdotuksistamme on toteutettu.”

Järjestelmän tuki ja asiakaspalvelu on toiminut meille erittäin hyvin. Tuki on ollut erinomaista ja jopa suurin osa kehitysehdotuksistamme on toteutettu.

Mikko Irri,
HSE Specialist

Impact taipuu käyttäjänsä näköiseksi

Järjestelmän helppo muokattavuus on tehnyt Impactista sopivan ratkaisun juuri Metson tarpeisiin. Irri kertoo luoneensa pääkäyttäjän työkaluilla helposti tehtaan osastot, sekä hallinnoivansa käyttäjiä ja heidän oikeuksiaan. “Loin myös itse tarkastuspohjat. Juuri uusimpana juttuna loimme kenttähuollon turvallisuusvastaavan kanssa huoltoautojen tarkastuslistan ja veimme huoltoautot järjestelmään tarkastuskohteiksi”, hän lisää.

Helposti itse muokattavien ominaisuuksien lisäksi Impactin räätälöitäviä analytiikan mahdollisuuksia on hyödynnetty. “Tilasin yhden kuvaajan täydentämään analytiikan vakiokuvaajia, jossa näen tehtävien tilan henkilöittäin, jaottelulla: tehdyt, tekemättömät ja aukinaiset”, Irri selventää.

Impact on lunastanut paikkansa Metson työkalupakissa, ja Irrin sanoin Tampereen tehdas päätyisi edelleen samaan valintaan: ”Kyllä, ehdottomasti.”

Varaa kanssamme esittely tai jätä yhteydenottopyyntö

You are currently viewing a placeholder content from HubSpot. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information